DowCircles – ik ga op reis en neem mee…

In de ban van de ring, een prachtig verhaal waarin het Frodo uiteindelijk lukt om die ‘ene ring’ van het kwaad te vernietigen en daarmee Midden-aarde te redden. De films en boeken zijn inmiddels zo populair dat iedereen weet welke lange reis deze hobbit moest afleggen om uiteindelijk resultaat te behalen.

Het verhaal

De duurzaamheidsreis van Dow heeft wel wat weg van de trilogie Lord of the Rings. Een routekaart naar verduurzaming beschrijf je namelijk ook niet op een A4’tje. Toen het bedrijf bij Pieters Media aanklopte met de vraag of wij een concept wilden bedenken waarin deze reis, de doelen, meevallers en tegenslagen worden samengevat, krabden wij als denkers en doeners ook even achter onze oren.

We are going on an adventure!
Maar aanpakken zit in ons DNA, dus gingen we aan de slag en ontwikkelden een concept gestoeld op de gedachte; Samen maken we het rond. Want verduurzamen kun je niet alleen, ook Dow niet. Alle grote omvangrijke projecten brengen we in kaart via het platform DowCircles.nl. Dat is de centrale plek waar alle initiatieven worden uitgelegd. Hoofd-, en sub-projecten scheiden we van elkaar en ieder project rapporteert voortgang via zijn eigen cirkel. Wordt een mijlpaal van een sub-project behaald? Dan draait de cirkel verder naar groen. Moet er een project worden toegevoegd omdat onderzoek laat zien dat dat nodig is? Dan draait de grote cirkel weer terug naar oranje.

Alle projecten hebben een eigen categorie. Op die manier kan Dow gericht over specifieke onderwerpen communiceren. Geïnteresseerd in water-oplossingen? Dan navigeer je eenvoudig naar de zeven waterprojecten. Meer weten over fakkelen bij Dow? Ga dan direct naar de pagina over fakkelen.

Personages
Het verhaal achter ieder project is minstens zo belangrijk. Daarom vertellen medewerkers van Dow zelf over hun eigen project. Jaap, Ronald en Matthijs kwamen al aan bod en we brachten hun deel van de reis in beeld. Excentrieke medereizigers zoals drones en andere robots krijgen ook een plek binnen Circles, zij zorgen tenslotte voor veiligheid tijdens werkzaamheden aan de bekende silo’s en koeltorens.

Net als Frodo’s verhaal, brengt Dow zijn verhaal ook via verschillende kanalen naar buiten. Voor de boekenwurmen bestaan er de diepte interviews, white-papers en case-studies. En voor de bingewatchers zijn er korte video’s, podcasts en behind-the-scenes filmpjes beschikbaar, die ook inzicht geven in de reis die Dow de komende jaren aflegt.

Een ongoing journey. Reis jij met ons mee? In het tweede deel van onze reis beschrijven we hoe Dow met de omgeving initiatieven opzet en  bewoners motiveert om … #cliffhanger 🙂