Anti-racisme demonstratie via Zoom

#BLM demonstratie via Zoom

WERELDPRIMEUR: Demonstreren voor #BLM via Zoom

Afgelopen vrijdag kondigden Lisenne Delgado en Angelique Duijndam aan een Zeeuwse #BlackLivesMatter demonstratie te organiseren. Door overheidsmaatregelen in verband met het Corona-virus konden afgelopen maandag slechts 500 personen aanwezig zijn bij de Zeeuwse #BlackLivesMatter demonstratie op het Abdijplein in Middelburg. Dankzij Zoom kon dat aantal worden verdubbeld.

Het Zeeuwse marketing- en communicatiebureau Pieters Media nam het initiatief om de organisatie in staat te stellen om, ondanks de strikte voorwaarden, het bezoekersaantal op het plein te verdubbelen. Samen met het gespecialiseerde licht, geluid en special FX bedrijf JEP, Jouw Event Partner werd het idee uitgewerkt om mensen in de gelegenheid te stellen de demonstratie via Zoom bij te wonen. Deelnemers aan de Zoom sessie waren door het LED scherm ook zichtbaar aanwezig op het Abdijplein.

Koen Verhagen, Creatief Directeur: ‘Toen ik vrijdagmiddag de aankondiging van de demonstratie zag en de beperkingen las, heb ik direct contact opgenomen met Patrick Roelands van Jouw Event Partners en organisatrice Lisenne Delgado om te bekijken of we via Zoom meer mensen in staat te kunnen stellen de demonstratie bij te wonen. Een groot LED scherm was direct beschikbaar en zondag hebben we de mogelijkheid om vanuit huis mee te demonstreren via de regionale pers gecommuniceerd.’

Patrick Roelands van Jouw Event Partners is tevreden over het resultaat: ‘De deelnemers in de Zoom sessie waren zeer positief. Het is de eerste keer dat Zoom op een dergelijke manier wordt ingezet, een wereldprimeur. Dat er behoefte aan was bleek ook wel. Halverwege de demonstratie waren er ruim 300 deelnemers. In totaal hebben we er tussen de 400-500 mensen gehad die een deel van de demonstratie hebben bijgewoond vanuit huis.”

Reacties deelnemers zeer positief
In de Zoom chat werd door de deelnemers waardering uitgesproken voor de mogelijkheid om via Zoom een stem te laten horen. Enkele reacties:

Eric Muilwijk: top, nieuwe manier van demonstreren in coronatijd, echt top!
Angeltears 123: ben blij dat ik dit zo kan mee volgen
Elise: fijn dat dit zo kan
Brian: we zijn er toch bij…
LemLem Verhage: Zo is het! we zijn er toch bij!
Tessa/DV: Hoewel we niet alles mee krijgen, toch heel krachtig dit
Lu: De tranen over mijn wangen, zo herkenbaar, zo powerful.
Jan Henk Verburg: Mooie aanvulling, deze zoomsessie
Riancoumou: Super dat we zo toch mee kunnen doen!
Brian: echt he